Veganska čokoladna pita koja se ne peče: Kremasto slatko zadovoljstvo!

by | septembar 18, 2021
veganska čokoladna pita

Veganska čokoladna pita koja se ne peče… Ima li još razloga da je ne probate?

Zaista je danas u ponudi mnogo veganskih slatkiša za svačiji ukus. Od torti, kolača, preko sladoleda i pita, za svakoga ponešto.

Mi smo se danas odlučili na vegansku pitu od čokolade, koja je neodoljivo kremasta, lagana i osvežavajuća. Naravno, kao i svaki drugi recept ni ovaj ne mora da bude veganski. Tako se biljni puter i pavlaka mogu zameniti onim od životinjskog porekla.

Da ne dužimo više, predstavljamo vam recept u nastavku.

Članak se nastavlja posle reklama

Veganska čokoladna pita

Vreme pripreme: 30 minuta + 3 sata za hlađenje

Za 12-16 osoba (od jedne pite dobije se 12 do 16 parčadi)

Sastojci:

Članak se nastavlja posle reklama

240 posnog keksa
30 g kako praha
115 g veganskog putera

Fil:

Članak se nastavlja posle reklama

200 g tamne čokolade
800 ml kokosovog mleka
6 kašika agava sirupa

Preliv:

270 ml veganske biljne pavlake
4 kašike šećera
1 kašika vanila esencije

Isprobajte i… Vegansku čokoladnu tortu sa kikirikijem

Priprema

  1. Keks stavite u procesor i sameljite ga. Dodajte otpoljeni puter i kakao prah pa promešajte dok se sastojci ne sjedine.
  2. Sipajte smesu u tepsiju ili pleh i rukama ravnomerno rasporedite. Stavite u frižider.
  3. Otopite čokoladu na malo kokosovog ulja, sklonite sa vatre i sipajte u hladno kokosovo mleko. Promešajte dok se čokolada ne rastopi.
  4. Smesom prelijte koru od biskvita i vratite u fružider na dva sata.
  5. U činiju sipajte pavlaku, šećer i vanila ekstrakt i promešajte ručno (ne koristite mikser, jer će se pavlaka razvodnjiti!).
  6. Sipajte krem preko ostatka pite i vratite u frižider na još sat vremena.

 

Članak se nastavlja posle reklama
lepotaizdravlje.rs kreinick/iStock/Getty Images Plus via Getty Images