Veganska čokoladna pita koja se ne peče: Kremasto slatko zadovoljstvo!
Veganska čokoladna pita koja se ne peče… Ima li još razloga da je ne probate?
Zaista je danas u ponudi mnogo veganskih slatkiša za svačiji ukus. Od torti, kolača, preko sladoleda i pita, za svakoga ponešto.
Mi smo se danas odlučili na vegansku pitu od čokolade, koja je neodoljivo kremasta, lagana i osvežavajuća. Naravno, kao i svaki drugi recept ni ovaj ne mora da bude veganski. Tako se biljni puter i pavlaka mogu zameniti onim od životinjskog porekla.
Da ne dužimo više, predstavljamo vam recept u nastavku.
View this post on Instagram
Veganska čokoladna pita
Vreme pripreme: 30 minuta + 3 sata za hlađenje
Za 12-16 osoba (od jedne pite dobije se 12 do 16 parčadi)
Sastojci:
240 posnog keksa
30 g kako praha
115 g veganskog putera
Fil:
200 g tamne čokolade
800 ml kokosovog mleka
6 kašika agava sirupa
Preliv:
270 ml veganske biljne pavlake
4 kašike šećera
1 kašika vanila esencije
Isprobajte i… Vegansku čokoladnu tortu sa kikirikijem
Priprema
- Keks stavite u procesor i sameljite ga. Dodajte otpoljeni puter i kakao prah pa promešajte dok se sastojci ne sjedine.
- Sipajte smesu u tepsiju ili pleh i rukama ravnomerno rasporedite. Stavite u frižider.
- Otopite čokoladu na malo kokosovog ulja, sklonite sa vatre i sipajte u hladno kokosovo mleko. Promešajte dok se čokolada ne rastopi.
- Smesom prelijte koru od biskvita i vratite u fružider na dva sata.
- U činiju sipajte pavlaku, šećer i vanila ekstrakt i promešajte ručno (ne koristite mikser, jer će se pavlaka razvodnjiti!).
- Sipajte krem preko ostatka pite i vratite u frižider na još sat vremena.