Veganski brauni s čija semenkama i kikiriki puterom: Brzo, jednostavno a nedoljivo!
Veganski brauni s čija semenkama i kikiriki puterom se prave toliko lako, da će vas proces oduševiti. A o ukusu da ne pričamo!
Braunisi su već neko vreme na top listi poslastica na našim prostorima. Razlog se verovatno krije u tome da se zaista prave veoma jednostavno, a da su kombinacije skoro pa beskonačne. Dok neki vole klasične čokoladne, drugi isprobavaju braunise s malinama, jagodama, višnjama. Međutim, za koju god da se varijantu odlučite, jedno je sigurno: definitivino nećete pogrešiti.
View this post on Instagram
Mi smo se za danas odlučili na neprevaziđenu kombinaciju čokolade i kikiriki putera. Ali smo se isto tako odlučili za vegansku varijantu koja je podjednako ukusna kao i ona s namirnicama od životinjskog porekla. Pa da ne dužimo više, evo i recepta!
Veganski brauni s čija semenkama i kikiriki puterom
Sastojci
¾ šolje kikiriki putera
½ šolje javorovog sirupa
3 kaščice čija semenki
2 kašičice vanila ekstrakta
½ šolje kakao praha
½ kašičica sode bikarbone
½ šolje bademovog mleka
½ šolje komadića crne čokolade
Isprobajte i… Brauni od cvekle
Način pripreme:
- Čija semenke pomešajte s pola šolje vode i ostavite da odstoje 5 do 10 minuta, dok ne nabubre. Povremeno ih promešajte.
- Pomešajte kikiriki puter, javorov sirup, smesu od čija semenki i vanila ekstrakt.
- Dodajte kakao, sodu bikarbonu i bademovo mleko.
- Mešajte dok se sastojci ne sjedine u kompaktnu masu.
- Dodajte komadiće čokolade i lagano promešajte.
- Sipajte smesu u pleh, preko papira za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok kolač ne dobije hrskavu koricu.
- Braunisi bi trebalo da su spolja hrskavi, a iznutra mekani.
- Poslužite uz čaj, kafu ili biljno mleko po izboru. Možete poslužiti i uz kašiku veganskog sladoleda od vanile ili pak uz kašiku slatke biljne pavlake.
Prijatno!