Višnja torta
Sastojci:
400 g piškota
100 g plazma keksa
100 g puslica
100 g čokolade
100 g šlaga
200 g šećera u prahu
200 g očišćenih višanja
500 ml slatke pavlake
400 ml soka od višanja
2 dl kisele vode
1 kašika margarina
Priprema:
1. Plazmu izlomiti na sitnije komade. Čokoladu otopiti sa margarinom.
2. Slatku pavlaku dobro umutiti, pa dodati usitnjenu plazmu, 200 g šećera u prahu, 200 g višanja.
3. Šlag umutiti sa kiselom vodom, pa dodati 6 samlevenih piškota.
4. Ostatak piškota umakati u sok, pa ih poređati na tacnu za služenje, na njih naneti slatku pavlaku, pa poređati puslice.
5. Puslice preliti čokoladom, na nju naneti slatku pavlaku a preko njih poređati natopljene piškote.
6. Tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji.
Recept Verice Radaković iz Bačke Palanke
Izvor: Pošalji recept