Vitaminske tortilje

by | mart 15, 2012

Sastojci:

400 g pilećeg belog mesa
½ manjeg praziluka
2 mlade tikvice (manje)
3 čena belog luka
2 pavlake
150-200 g šampinjona
1 pakovanje tortilja
1 papika
1 dl maslonovog ulja
1 dl belog vina
1 kašika mešavine začina
1 kašičica karija
2 kašičice gustina
200 g sira (kačkavalja)
mleveni biber po ukusu

Priprema:

Fil:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Meso iseckati na kockice veličine zalogaja, a tikvice, papriku, praziluk, šampinjone i beli luk nešto sitnije
2. Zagrejati duboki tiganj i sipati ½ dl ulja. Dodati pileće meso i dinstati ga dok ne pobeli.
3. Dodati tikvice, mešavinu začina, 1 dl belog vina i beli luk. Dinstati 10-15 minuta dok tikvice ne omekšaju.
4. Dodati praziluk, paprike i pečurke. Promešati i dodati kašičicu karija i mleveni biber.
5. Dinstati dok pečurke ne puste sok.Zatim dodati jednu celu i pola druge pavlake, promešati i pustiti da provri.
6. 2 kašičice gustina izmešati sa malo vode i dodati u tiganj. Mešati dok se ne zgusne i zatim skinuti sa vatre.

Postupak pripreme tortilja:

1. Tortilje filovati pripremljenim nadevom i uvijati kao palačinke.
2. Uvijene tortilje ređati u podmazanu vatrostalnu posudu.
3. Premazati ih pavlakom
4. Preko tortilja narendati sir.
5. Zapeći ih u rerni

Članak se nastavlja posle reklama

Recept Branislava Peića iz Sente
Izvor: Pošalji recept

Tagovi: