Voćna salata u dinji
Potrebni sastojci:
1 ananas dinja
2 breskve
1 banana
1 šljiva
1 smokva
1 kajsija
1 limun
2 kašike vermuta
1 kašika šećera
1 dl šlaga od slatke pavlake
4 kašike sirupa od jagode
Priprema:
1. Ananas dinju oprati i cik-cak pokretima noža poprečno preseći napola, pa joj okruglom oštrom kašikom izdubiti unutrašnjost.
2. Breskve, šljivu i kajsiju očistiti od koštica i iseći na kocke. Bananu oguliti i iseći na kolutove, a smokvu na režnjeve.
3. U većoj posudi sjediniti meso dinje, kajsiju, šljivu, breskvu i bananu.
4. Posebno sjediniti sok od limuna, vermut i šećer, preliti preko mešanog voća i polako promešati.
5. Pripremljenom voćnom salatom napuniti izdubljene polovine dinje. Odozgo dekorisati šlagom od slatke pavlake i režnjevima smokve, te preliti sirupom od jagode.