Voćna torta

by | maj 10, 2012

Sastojci:

3 jajeta
6 kašika šećera
3 kašike brašna
1/2 l mleka
2 pudinga od vanile
malo soka od jagoda (može od drugog voća)
350 g jagoda
1 kesica crvenog želatina
2 kesice šlaga + 200 ml hladnog mleka

Priprema:

1. Umutiti 3 jajeta sa 3 kašike šećera, pa lagano dodati 3 kašike brašna.
2. Patišpanj peći u plehu talasastog oboda, na 200 ºC.
3. Pečenu koru prebaciti na tacnu i malo je poprskati voćnim sokom.
4. Prah za puding od vanile razmutiti sa nekoliko kašika mleka i dodati 3 kašike šećera, zatim ga skuvati u ostatku mleka.
5. Puding sipati u sredinu patišpanja, pa njime malo premazati ivice.
6. Preko pudinga poređati jagode isečene napola.
7. Želatin pripremiti prema uputstvu za upotrebu, pa kad se malo prohladi, preliti jagode.
8. Umutiti šlag i ukrasiti tortu.

Članak se nastavlja posle reklama

PRIJATNO!

Recept Igora Stojčeva iz Negotina
Izvor: Pošalji recept

Tagovi: