Voćna torta sa višnjama

by | maj 30, 2013

Torta s visnjama

Za koru:

  • 10 belanaca
  • 350 g šećera
  • 1 kašika sirćeta

Za fil:

  • 10 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 250 g margarina
  • 100 g bele čokolade
  • 500 g višanja iz kompota
  • 500 g šlaga
  • 5 dl kisele vode

Priprema:

Kora:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se šećer ne istopi.
2. Pred kraj mućenja dodati kašiku sirćeta.
3. U odgovarajuću tepsiju obloženu papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu. Sušiti smesu od belanaca na 100 ºC 90 min.

Fil:

1. Sjediniti žumanca i šećer pa uz neprestano mešanje kuvati na pari dok se ne dobije fina kremasta smesa.
2. U prohlađenu smesu od žumanaca dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
3. Na kraju dodati rendanu belu čokoladu i polako promešati.

Članak se nastavlja posle reklama

Finalni postupak:

1. Šlag umutiti sa hladnom kiselom vodom. Višnje dobro ocediti od suvišne tečnosti.
2. Osušenu koru premazati filom od žumanaca, a zatim po njemu rasporediti višnje.
3. Tortu premazati šlagom i dekorisati po želji.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: