Vreme je posta: Uživajte u posnim krofnama koje se prosto tope u ustima
Želite nešto slatko, a ne prave vam se posni recepti koje već znate napamet? Ove posne i preukusne krofne su prava stvar a vas…
Ovaj recept preporučujemo i kada nije vreme posta jer se ni malo ne razlikuju od mrsnih.
Ako ste ogladneli i ne znate šta za doručak, pogledajte i…Doručak ne može da zameni teretanu, ali ovaj će vam pomoći da dobijete mišiće za primer!
Sastojci:
– 1 kg brašna
– 40 g kvasca
– 3 dcl mlake vode
– 2 dcl kisele vode
– 1 dcl ulja
– 2 kašike šećera
– 2 kesice vanilin šećera
– rendana kora limuna
– rendana kora pomorandže – vrlo malo
– 1 kašičica soli
Duboko ulje za prženje krofni.
Kako da pripremite ovu pravu poslasticu pogledajte na sledećoj strani…
Priprema:
U vanglu staviti kvasac, kašiku šećera i kašiku brašna. Dobro izmešati sa malo vode i ostaviti da kvasac naraste. Zatim u kvasac sipati ulje, vodu, kiselu vodu, šećer, narendanu koru limuna i pomorandže, vanilin šećer. Zamesiti sa brašnom. Brašno dodavati malo po malo i dodati so. Završiti mešenje i ostaviti da se testo udvostruči.
Ukoliko su ove krofne za dezert, evo predloga za glavno jelo…Dijetalno i ukusno: FIT&FOOD recept za pileće šnicle sa spanaćem
Testo razvući na brašnom posutu radnu površinu, vaditi kolutiće sa čašom i ostaviti da malo narastu, oko deset minuta. Ulje zagrejati i gornju stranu krofne spuštati okrenutu prema dole. Poklopiti i pržiti oko jedan minut, skloniti poklopac i ostaviti da donja strana još porumeni. Okrenuti i drugu stranu da porumeni.
Vaditi na salvetu da se ocede, posuti sa prah šećerom i poslužiti uz džem.
Prijatno!