Vreme je posta: Uživajte u posnim krofnama koje se prosto tope u ustima

by | decembar 3, 2016

Želite nešto slatko, a ne prave vam se posni recepti koje već znate napamet? Ove posne i preukusne krofne su prava stvar a vas…

Foto:thinkstock

Foto:thinkstock

Ovaj recept preporučujemo i kada nije vreme posta jer se ni malo ne razlikuju od mrsnih.

Ako ste ogladneli i ne znate šta za doručak, pogledajte i…Doručak ne može da zameni teretanu, ali ovaj će vam pomoći da dobijete mišiće za primer!

Sastojci:

Članak se nastavlja posle reklama

– 1 kg brašna

– 40 g kvasca

– 3 dcl mlake vode

Članak se nastavlja posle reklama

– 2 dcl kisele vode

– 1 dcl ulja

Članak se nastavlja posle reklama

– 2 kašike šećera

– 2 kesice vanilin šećera

– rendana kora limuna

– rendana kora pomorandže – vrlo malo

– 1 kašičica soli

Članak se nastavlja posle reklama

Duboko ulje za prženje krofni.

Kako da pripremite ovu pravu poslasticu pogledajte na sledećoj strani…

Foto:thinkstock

Foto:thinkstock

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

U vanglu staviti kvasac, kašiku šećera i kašiku brašna. Dobro izmešati sa malo vode i ostaviti da kvasac naraste. Zatim u kvasac sipati ulje, vodu, kiselu vodu, šećer, narendanu koru limuna i pomorandže, vanilin šećer. Zamesiti sa brašnom. Brašno dodavati malo po malo i dodati so. Završiti mešenje i ostaviti da se testo udvostruči.

Ukoliko su ove krofne za dezert, evo predloga za glavno jelo…Dijetalno i ukusno: FIT&FOOD recept za pileće šnicle sa spanaćem

Testo razvući na brašnom posutu radnu površinu, vaditi kolutiće sa čašom i ostaviti da malo narastu, oko deset minuta. Ulje zagrejati i gornju stranu krofne spuštati okrenutu prema dole. Poklopiti i pržiti oko jedan minut, skloniti poklopac i ostaviti da donja strana još porumeni. Okrenuti i drugu stranu da porumeni.

Vaditi na salvetu da se ocede, posuti sa prah šećerom i poslužiti uz džem.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: