Za brzi ručak: Teleći ražnjići sa slaninom
Ražnjići su uvek odličan izbor bilo da je ručak ili večera u pitanju. Probajte ih u kombinaciji teletine, kobasice i slanine.
Sastojci:
– 800 g telećeg mesa od buta
– 250 g roštilj kobasica
– 40 g senfa
– 200 g slanine u listovima
– 1 kg tikvica
– 2 glavice ljubičastog luka
– mešavina začina, biber
Priprema
1. Teleće meso iseći na šnicle i istanjiti ih preko najlon kese tučkom za meso.
2. Šnicle začiniti po ukusu i premazati senfom.
3. Na svaku šniclu uzdužno staviti po jednu kobasicu a zatim meso urolovati.
4. Punjene rolnice iseći na parčad debljine 2 cm pa svako parče obložiti listom slanine.
5. Tikvice oprati te ih zajedno sa ljuskom iseći na krugove. Potom polovinu krugova iseći napola.
6. Ljubičasti luk iseći na šira rebarca.
7. Na štapiće za ražnjiće slagati naizmenično polukrug tikvice, komad ljubičastog luka, rolnicu teletine… dok se ne utroši pripremljeni materijal.
8. Oblikovane rašnjiće zajedno sa kolutovima tikvica peći na roštilju.
Još 10 recepata za ražnjiće pronađite OVDE