Zapečena boranija sa palentom

by | februar 9, 2013

Sastojci:

  • 700 g boranije
  • 2 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 500 g junetine od buta
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 2 jajeta
  • juneće supe po potrebi
  • 4 kašike palente
  • mirođija, ulje
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Junetinu iseći na krupnije kocke, crni luk na kockice a šargarepu na kolutove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati junetinu te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati šargarepu i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi povremeno dolivajući juneću supu dok meso napola ne omekša. Zatim dodati boraniju i nastaviti sa dinstanjem.
4. Pred kraj dinstanja, kada svi sastojci omekšaju a suvišna tečnost uvri (potrebno je da ostane vrlo malo tečnosti), dodati mirođiju i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju presuti boraniju sa junetinom.
6. Posebno umutiti neutralnu pavlaku i jaja pa preliti preko boranije i odozgo posuti palentom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: