Zapečena teletina u sosu od mleka

by | mart 7, 2013

Sastojci:

  • 800 g telećih šnicli od buta
  • 2 glavice crnog luka
  • 300 g šampinjona
  • 5 dl mleka
  • 1,5 dl pavlake
  • 1 kašika brašna
  • 150 g kačkavalja
  • mešavina začina
  • biber, ulje

Priprema:

1. Crni luk iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Potom ih propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene, pa ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti luk da porumeni, a zatim dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati mešavinu mleka, pavlake i brašna. Začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
5. Vatrostalnu posudu nauljititi i u nju sipati polovinu umaka od mleka i pečuraka. Poslagati pržene šnicle i preliti ih preostalim umakom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC oko 40 minuta. Zatim ih izvaditi iz rerne, posuti kačkavaljem i vratiti dok se sir ne otopi.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: