Zapečena teletina u sosu od mleka
Sastojci:
- 800 g telećih šnicli od buta
- 2 glavice crnog luka
- 300 g šampinjona
- 5 dl mleka
- 1,5 dl pavlake
- 1 kašika brašna
- 150 g kačkavalja
- mešavina začina
- biber, ulje
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Potom ih propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene, pa ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti luk da porumeni, a zatim dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati mešavinu mleka, pavlake i brašna. Začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
5. Vatrostalnu posudu nauljititi i u nju sipati polovinu umaka od mleka i pečuraka. Poslagati pržene šnicle i preliti ih preostalim umakom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC oko 40 minuta. Zatim ih izvaditi iz rerne, posuti kačkavaljem i vratiti dok se sir ne otopi.
Izvor: Dobra hrana