Zapečene rolnice

by| maj 27, 2011

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 400 g šampinjona
  • 1 veći praziluk
  • 300 g mladog sira
  • 4 jajeta
  • 1 dl pavlake
  • 4 dl mleka
  • 1/2 dl ulja
  • origano, biber
  • mešavina začina

1. Šampinjone iseći na listove, a praziluk na kolutove.
2. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, a potom dodati šampinjone i dinstati dok tečnost koju su pečurke pustile ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati origano i začine po ukusu.
3. Dinstane pečurke ostaviti da se ohlade, a potom dodati izmrvljen mladi sir, 1 jaje i dobro izmešati.
4. Jednu koru za pitu staviti na radnu površinu, po sredini premazati sa malo fila, bočne stranice preklopiti ka unutra tako da se na sredini
sastave i urolovati. Na isti način od preostalog materijala napraviti još rolnica.
5. Odgovarajuću tepsiju nauljiti, poslagati u nju pripremljene rolnice i preliti mešavinom preostalih jaja, pavlake i mleka. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ?C dok ne porumeni.

Tagovi: