Zapečene sarmice od oslića

by | novembar 12, 2012

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

  • 800 g fileta oslića
  • 2 veze blitve
  • 250 g kačkavalja
  • 1 limun
  • 5 dl mleka
  • 70 g putera
  • 250 g brašna
  • 2 dl ulja
  • mešavina začina
  • so
  • biber

PRIPREMA:

1. Filete oslića iseći na krupnije kocke, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Potom ih uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju da porumene.
3. Blitvu kratko blanširati u slanoj void da bi listovi omekšali, a potom je ocediti od suvišne tečnosti.
4. Polovinu kačkavalja iseći na listove, a preostali deo izrendati na krupno rende.
5. Na svaki list blitve staviti kocku pržene ribe, prekriti listom kačkavalja I uviti u sarmu. Od preostalog materijala pripremiti još sarmi.
6. Posebno u manjoj posudi otopiti puter pa dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
7. U gotovi sos dodati rendanu koru limuna i polako promešati.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati sarmice od blitve. Preliti ih pripremljenim bešamelom i posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: