Zapečene tortilje

by| maj 31, 2011

8 tortilja
400 g pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 paprika babura
350 g pelata paradajza
200 g kačkavalja
1 ljuta papričica
200 g kečapa
4 kašike ulja
origano, biber
mešavina začina

1. Pileće belo meso iseći na štapiće, crni luk, papriku i pelat paradajza na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Kačkavalj izrendati na krupno rende, ljutu papričicu iseći na kolutove.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a potom dodati ljutu i slatku papriku, pelat paradajza, origano i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
4. Dinstano povrće izmiksati.
5. Posebno na malo ulja propržiti piletinu kako bi porumenela. Sjediniti je sa izmiksanim povrćem i promešati.
6. Tortilje nakratko sa obe strane ispeći u teflonskom tiganju kako bi porumenele. Napuniti ih pripremljenim filom i preklopiti napola.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati u nju punjene tortilje tako da se na krajevima preklapaju. Preliti ih kečapom i posuti rendanim kačkavaljem. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ?C 15 min.

Tagovi: