Zapečeni faširi sa fetom
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 3 jajeta
- 1 manja glavica crnog luka
- prezle po potrebi
- 2 čena belog luka
- 80 g feta sira
- 1 kašičica mlevene paprike
- 2 dl pavlake
- 1 kašika seckanog peršuna
- 3,5 dl mleka
- ulje
- mešavina začina
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu piletinu, jedno jaje, crni i beli luk, mlevenu papriku i začine po ukusu. Zatim uz neprestano mešanje postepeno dodavati prezle da se dobije smesa pogodna za oblikovanje.
3. Nauljenim rukama od pripremljene smese izdvajati gomilice. U sredinu svake kuglice staviti kocku feta sira pa rukama oblikovati fašire. Fašire kratko propržiti na vrelom ulju.
4. Posebno umutiti mleko, preostala jaja, pavlaku, peršun i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati propržene fašire. Preliti ih pripremljenom smesom od mleka i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana