Zapečeni gulaš s krompirom

by | novembar 22, 2012

Za 5 osoba

POTREBNO JE:

  • 400 g junetine ob buta
  • 400 g svinjskog mesa od buta
  • 1 kg krompra
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 kašika gustina
  • 100 g putera
  • 2 dl belog vina goveđe supe od kocke po potrebi
  • 4 kašike susama
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina

PRIPREMA:

1. Juneće i svinjsko meso od buta iseći na krupnije kocke, a crni luk sitno iseckati.
2. Krompir oguliti i iseći na manje kocke, a zatim ga kratko blanširati u slanoj vodi da omekša.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati juneće meso i pržiti dok ne promeni boju. Potom dodati svinjsko meso te I njega kratko propržiti. Dinstati na umerenoj temperaturi uz dolivanje goveđe supe po potrebi dok meso ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati belo vino, mlevenu papriku, gustin, bosiljak, majčinu dušicu i začine po ukusu, pa ostaviti da se još malo prodinsta.
5. Blanširani krompir sjediniti sa susamom i začinima po ukusu te izmešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti pripremljeni gulaš. Odozgo naneti krompir i preliti ga otopljenim puterom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok krompir ne omekša, a suvišne tečnost ne uvri.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: