Zapečeni krompir
4 veća krompira
200 g juneće pršute
1 praziluk
100 g kačkavalja
2 kašike seckanog peršuna
5 kašika maslinovog ulja
so, biber
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Priprema:
1. Krompire dobro oprati i neoljuštene kuvati u slanoj vodi dok ne omekšaju. Ocediti ih i ostaviti da se prohlade.
2. Krompire zaseći pri vrhu, a potom pažljivo izdubiti sredinu i iseći je na kockice.
3. Praziluk očistiti i iseći na kockice, te propržiti na vrelom maslinovom ulju kako bi omekšao. Zatim izmaći sa ringle, dodati 3/4 seckane goveđe pršute, sredinu krompira, peršun, začine po ukusu i promešati.
4. Pripremljenom smesom napuniti izdubljene krompire, pa ih posuti preostalom pršutom i kačkavaljem.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 20 min.
Članak se nastavlja posle reklama