Zasladite se tortom s čajnim kolutićima

by | maj 7, 2016
Foto: Torte i kolači

Foto: Torte i kolači

Sastojci:
– 700 g čajnih kolutića
– 300 ml soka od pomorandže
Za fil:
– 400 ml slatke pavlake
– 300 g čokolade
Za dekoraciju:
– 200 g čokolade
– 4 kašike ulja
– šarene bombone

Priprema:
Fil:
1. U posudu staviti slatku pavlaku i 300 g čokolade izlomljene na kocke. Zagrevati na tihoj vatri (masa ne sme da provri) uz neprekidno mešanje dok se čokolada ne istopi.
2. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru oko dva sata pa umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Čajne kolutiće podeliti na tri dela. Za jedan sloj torte potrebno je 14 čajnih kolutića.
2. Kolutiće potapati u sok od pomorandže, pa poređati na tacnu uesto kore. Premazati sa 1/3 fila, te ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal. Trećim delom fila premazati tortu okolo.
3. Oko torte napraviti čokoladnu tarabicu. Pucketavu foliju iseći makazama po dimenzijama torte.
4. Istopiti 150 g čokolade sa 4 kašike ulja na pari te špatulom razmazati po foliji i to na deo sa ispupčenjem. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se malo stegne.
5. Folijom obmotati tortu i ostaviti da odstoji 10-15 minuta, a zatim pažljivo odlepiti foliju od čokolade.
6. Po vrhu torte posuti mlevene čajne kolutiće i ukrasiti šarenim bombonama.

Tagovi: