Zavežljaji od lisnatog testa
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 200 g spanaća
- 1 praziluk
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 2 paradajza
- 2 šargarepe
- 150 g bekon slanine
- 100 g mocarele
- 0,5 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 1 jaje
- 1 kašika susama
- 1 kašika semena lana, so
Priprema:
1. Praziluk, crni i beli luk sitno iseckati, šargarepu probariti pa je iseći na kocke. Paradajz i mocarelu, takođe, iseći na kocke, a slaninu i spanać na štapiće.
2. Na malo ulja propržiti slaninu, dodati crni luk, praziluk i beli luk, pa kratko propržiti da omekša. Zatim dodati paradajz i šargarepu, začiniti po ukusu i dinstati dok povrće ne omekša.
3. Testo razvući oklagijom na debljinu od 0,5 cm, a zatim iseći kvadrate dimenzije 10×10 cm.
4. U sredinu svakog kvadrata staviti malo fila, mocarelu i spanać.
5. Suprotne krajeve testa premazati belancetom, pa ih ručno pričvrstiti. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
6. Gotove zavežljaje premazati žumancetom, posuti susamom i semenom lana.
7. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom, pa poređati pripremljene zavežljaje i peći ih u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana