Zdrava ishrana: Naučite da pripremate sirovu biljnu hranu
Samo onda kada koristimo celovitu biljnu namirnicu, sigurni smo da smo uneli sve hranljive elemente koji su nam potrebni za vitalnost, energiju, jak imunitet, odlično raspoloženje, jasno razmišljanje!
Kada pravite preparaciju od sirovih biljnih namirnica – recepti često ne moraju da budu jako precizni, jer je to živa materija, nikada nije isto. Zato pratite svoju intuiciju jer sigurno nećete pogrešiti.
U Beogradu se skoro tri godine odvijaju radionice presne hrane na kojima se, uz obilje sveže biljne hrane, dobija vrlo temeljno i praktično znanje. Ove godine, seminar-radionica održaće se u nedelju, 12. maja od 11 do 18 sati. Osim toga, krajem maja (21-23.5) u glavnom gradu će se održati i todnevni intenzivni kurs sirove i veganske za torte i kolače.
Kroz ove praktične primere možete saznati kako da u svoju ishranu uvedete više sveže hrane. Od vas i vaših prehrambenih navika i želja zavisi kako ćete ovaj način ishrane primenjivati.
Može da vam da sjajne rezultate za vitalnost, za energiju, za zdravlje, ali i za veliko uživanje, kako prilikom pripreme, tako i prilikom konzumacije. Takođe, dobija se i autorski priručnik. Postoji i mogućnost dobijanja sertifikata.
Voditeljka radionica i seminara, Margareta Radomirović, čitateljkama našeg portala za prolećne dane predlaže jagoda-banana šejk u orahovom mleku.
Ovaj šejk može da bude i predjelo, ali napravite pauzu do glavnog jela bar pola sata. Takođe može da bude i zdrava užina.
Potrebno je:
• 50 gr oraha prethodno namakanih preko noći u vodi, ujutru vodu ocediti i baciti
• 3-4 sasvim zrele banane
• 300 gr jagoda zrelih
• 3-4 sveže urme – ako volite slađe, ali ne mora
• 300 ml vode
Sve sjedinite u blenderu do glatke mase. Ako vam se čini previše gusto, dodajte još malo vode – po ukusu.