Zdravo, brzo, jednostavno uz eksploziju ukusa – Zeleni curry

by | novembar 17, 2020
Zeleni curry

Zeleni curry spremićete za 20 minuta i oduševićete sve ukućane… 

Tajlandska kuhinja je zanimljiva, puna boja, povrća, začina… Donosi neke nove ukuse koji se razlikuju od naših tradicionalnih. Ali, to ne znači da nije ukusa i da se nećete zaljubiti u nju već na prvu griz.

Za sve ljubitelje azijske kuhinje i one koji će to postati, donosimo recept za veganski zeleni curry za čiju pripremu će vam trebati svega 20-ak minuta. On je savršena kombinacija slatkog, začinjenog i ljutog, a ugrijaće vas u ovim hladinim danima. (Pročitaj: Tiramisu u čaši – lagani dezert za prave sladokusce)

Zeleni curry

Sastojci:

1 šoljica naseckanog bosiljka (30 g)
3 kašičice kokosovog ulja
1 narezana luka (ljutika)
2 kašičice zelene curry paste
3 češnja belog luka, izrendanog
2 šoljice iseckanih pečuraka (120 g)
1 crvena paprika, iseckana
1 kašičica umaka od soje
1 kašičica šećera
2 šoljica graška (200 g)
1 limenka kokosovog mleka (400 ml)
1 šoljica bujona od povrća (230 ml)
1 limeta, za dekoraciju
lišće bosiljka, za dekoraciju
2 velike šargarepe, izrendane
2 šoljica kuvanog pirinča

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:

– Izblendirajte kokosovo ulje i bosiljak dok smesa ne postane kremasta. U srednjoj posudi ugrejte smesu i dodajte curry pastu (možete je pronaći u supermarketima). Kuvajte dva do tri minuta dok pasta ne omekša.

– Dodajte beli luk, pečurke i paprika i kuvajte 3-4 minute. Dodajte grašak, kokosovo mleko i bujon dok se ne zgusne. Kuvajte dok grašak ne omekša 5-7 minuta. (Pročitaj: Tortilja sa piletinom i povrćem)

Članak se nastavlja posle reklama

– Pomerite sa vatre i iscedite limetu. Prelijte preko pirinča i ukrasite bosiljkom i šargarepom.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama

Pogledajte video, neka vam pomogne da spremite ukusan zeleni curry:

lepotaizdravlje.rsJobrestful/Getty via Guliver