Zeljanica

by | mart 19, 2013

Sastojci:

  • 350 g zelja
  • 2 dl mleka
  • 2 dl jogurta
  • 1,5 dl ulja
  • 150 g mladog sira
  • 3 jajeta
  • so
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 200 g pšeničnog brašna

Priprema:

1. Zelje očistiti od drški pa ga kratko obariti u slanoj vodi da omekša. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i iseckati.
2. U posudi za mešenje sjediniti mleko, jogurt, ulje, jaja i malo soli po ukusu. Potom dodati mešavinu praška za pecivo, kukuruznog i pšeničnog brašna te dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
3. Na kraju dodati izmrvljeni mladi sir i zelje pa polako promešati varjačom.
4. Pravougaonu tepsiju nauljiti i posuti brašnom, a zatim u nju sipati pripremljenu smesu.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
6. Pečenu zeljanicu ostaviti da se ohladi te je iseći na kocke.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: