Žerbo kocke

by | jun 3, 2012

SASTOJCI:

Za testo:

2 dl mleka
1 kvasac
1 kašika šećera
550 g brašna
250 g masti
3 žumanceta
1 kašičica soli

Za fil:

Članak se nastavlja posle reklama

džem od kajsija z
250 g mlevenih oraha z
250 g šećera z
1 vanil-šećer z

Za glazuru:

100 g čokolade z
malo margarina

Članak se nastavlja posle reklama

PRIPREMA:

1. Staviti kvasac u mleko da nadođe, dodati šećer.
2. Umesiti brašno, mast, so, žumanca i sjediniti sa kvascem.
3. Testo podeliti na 4 jufke i razviti.
4. Koru staviti u podmazanu tepsiju, premazati je džemom, posuti mlevenim orasima i šećerom.
5. Na prvu filovanu koru naneti drugu pomoću oklagije, te postupak ponavljati dok ima materijala.
6. Kolač izbockati viljuškom i peći na 220 °C oko 30 min.
7. Otopiti čokoladu sa malo margarina, premazati kolač i posuti ga vanil-šećerom.
8. Žerbo kocke služiti hladne.

Članak se nastavlja posle reklama

PRIJATNO!

Napomena: Kolač može dugo da stoji na hladnom, čak bude i ukusniji!

Recept Zdenke Tadić  iz Zrenjanina

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: