Zimski gulaš

by| mart 31, 2011
Zimski gulaš

  • 350 g mlevenog svinjskog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 paprike iz turšije
  • 250 g makarona
  • 5 dl soka od paradajza
  • 1 l juneće supe
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina, biber

1. Crni luk i papriku iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi porumeneo. Potom dodati mleveno meso i začine po ukusu, te kratko propržiti.
3. U većoj posudi sjediniti fil od mesa, papriku, suve makarone i polako promešati.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti, sipati u nju pripremljenu smesu od mesa, paprike i makarona, te je ravnomerno rasporediti. Zaliti mešavinom soka od paradajza i juneće supe da ogrezne i protresti činiju.
5. Staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se peče dok makarone ne omekšaju i ne upiju tečnost.

Izvor:  Dobra hrana logo

Tagovi: