Žiti
Potrebno je:
- 300 g testenine rigati
- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- ulje
- so
- biber
- origano
- 3 dl paradajz soka
- 100 g krem sira
- 250 g trapista
- prezli po potrebi
Priprema:
1.Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja i malo soli pa ocediti.
2. Crni luk sitno iseckati, a trapist izrendati.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mleveno meso, prelitisa paradajz sokom, zaciniti poukusu i ostaviti da provri.
4. U podmazanu vatrostalnu posudu sipati polovinu testenine, premazati je polovinom krem sira, rasporediti polovinu fila od mlevenog mesa te pokriti polovinom trapista. Isti postupak ponoviti još jednom.
5. Jelo posuti prezlama i peci u rerni na 200 °C oko 40 min.
Članak se nastavlja posle reklama
Jelo je ukusno i toplo i hladno, ali se ohladeno može seci na kocke. Prijatno!
Recept Marine Stanojević iz Sremske Kamenice
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Pošalji recept