Žiti

by | jul 31, 2012

Potrebno je:

  • 300 g testenine rigati
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • ulje
  • so
  • biber
  • origano
  • 3 dl paradajz soka
  • 100 g krem sira
  • 250 g trapista
  • prezli po potrebi

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1.Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja i malo soli pa ocediti.

2. Crni luk sitno iseckati, a trapist izrendati.

3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mleveno meso, prelitisa paradajz sokom, zaciniti poukusu i ostaviti da provri.

Članak se nastavlja posle reklama

4. U podmazanu vatrostalnu posudu sipati polovinu testenine, premazati je polovinom krem sira, rasporediti polovinu fila od mlevenog mesa te pokriti polovinom trapista. Isti postupak ponoviti još jednom.

5. Jelo posuti prezlama i peci u rerni na 200 °C oko 40 min.

Članak se nastavlja posle reklama

Jelo je ukusno i toplo i hladno, ali se ohladeno može seci na kocke. Prijatno!

Recept Marine Stanojević iz Sremske Kamenice

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Pošalji recept 

Tagovi: