Žurka hleb by 24Kitchen

by | april 28, 2013

Sastojci:

  • 50 g zelenih maslina baz koštica
  • 80 g konzervisanih artičoka
  • 40 g inćuna
  • 2 češnja belog luka
  • 275 g brašna
  • 7 g praška za pecivo
  • 225 g kiselog mleka
  • 2 jaja
  • 100 g gorgonzole
  • 1 vezica bosiljka
  • 125 g mini mocarela
  • 100 g čeri paradajza

Način priproms:

1. Isecita masline na kolutiće. Artičoke krupno isecite, a beli luk i inćune sitno.
2. U posudi umutite punomasno kisalo mleko (već promošano ili blago razređeno vodom) s jajima. Dodajte ih u brašno sa praškom za pecivo i mutite dok ne postane glatko. Iskidajte gorgonzolu i dodajta masline, artičoke, inćune i beli luk. Dobro promešajte. Na kraju dodajte listove bosiljka, možete ih i iskidati. Promešajte.
3. Sipajte smesu u namašćenu okruglu posudu i dobro ja rasporedite. Dodajte i kuglice mocarele, možete je i iskidati. Poređajte i paradajz.
4. Pecite „Žurka h|eb“ u već ugrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: