Kolačići od čokoladnih flekica i brusnice

by | decembar 25, 2011

Kombinacija ulja i meda daje ovim kolačićima vlažnost i čvrstoću. Čokoladne flekice koje se nalaze u testu daje omiljenu notu koju deca vole.

Sastojci:

– 330 g ovsenih pahuljica;
– 110 g brašna;
– 110 g integralnog brašna;
– 1/2 kafene kašike praška za pecivo;
– 1/2 kafene kašikice soli;
– 1/2 kafene kašike muskatnog oraščića;
– 115 g smeđeg šećera;
– 50 g biljnog ulja;
– 2 supene kašike meda;
– 1 veće jaje;
– 1 kafena kašika ekstrakta od vanile;
– 50 g suvih brusnica;
– 50 g čokoladnih flekica (čokoladni korn fleks).

Postupak:

Članak se nastavlja posle reklama

Zagrejte rernu na 180°C. Tepsiju premažite puterom ili margarinom ili stavite papir za pečenje. Pomešajte ovsene pahuljice, brašno, integralno brašno, prašak za pečenje, so i muškatni oraščić u jednu veliku činiju. U činiju srednje veličine pomešajte šećer, ulje, med, jaje i eksrakt od vanile i ovu mešavinu sjedinite sa suvim sastojcima. Testo će biti čvrsto i lepljivo. Sada u testo dodajte brusnicu i čokoladne flekice. Na pripremljenu tepsiju stavljajte kuglice testa izvađene kafenom kašikom. Prstima ili kašikicom lagano pritisnite. Pecite 15 minuta dok kolačići ne dobiju braon boju.

Porcije: 21;

Priprema: 15 minuta;

Članak se nastavlja posle reklama

Kuvanje: 15 minuta;

Ukupno: 30 minuta.

Članak se nastavlja posle reklama

Autor: www.klinikaPERINATAL.com

Tagovi: