Od Kleopatre do Sindi Kraford: Najstariji trik za lepotu kože

by | jul 3, 2015

Legenda kaže da je egipatska kraljica Kleopatra, koja su nazivali najlepšom ženom sveta, zapanjujući izgled kože dugovala kupkama na bazi mleka. U moć mlečnih kiselina kune se i jedna od najpopularnijih supermodela devedesetih – Sindi Kraford, koja je na vrhu svoje karijere uživala u mlečnim radostima

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Obično kravlje mleko je odličan izvor kalcijuma koji gradi kosti i zube i održava mišiće postojanim. Mleko sadrži vitamin A, D, E, K i deo B kompleksa (B1, B2 i B12), značajne količine fosfora, ali i mlečne masti koje blagonaklono deluju na kožu.

Upotreba mleka u korist lepote po pričama je prva spoznala Kleopatra koja se svakodnevno kupala u kombinaciji tople vode, magarećeg mleka i omiljenih eteričnih ulja.

Supermodel Sindi Kraford sledi isti beauty režim, svakodnevno prskajući lice mešavinom mleka i mineralne vode. Želite li i vi da podarite svojoj koži nežniji i odmorniji izgled, isprobajte ovu kupku po uzoru na egipatsku kraljicu.

Članak se nastavlja posle reklama

Recept za ovu kupku po uzoru na Kleopatru, pročitajte na sledećoj stranici:

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Članak se nastavlja posle reklama

Recept za kupku po uzoru na Kleopatru:

1 litar punomasnog mleka životinjskog porekla (kravlje, kozje, magareće)
vruća voda
domaći med (po želji)

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:
1. Zagrejte mleko na šporetu, ali nemojte da dosegne stupanj vrenja. Vruću tečnost ulijte u vodu, kojom ste napunili kadu za kupku.

2. Po želji možete dodati i 100 grama domaćeg meda koji će dodatno omekšati kožu.

3. Lezite u kupku 10 do 15 minuta, pa nakon toga isperite kožu mlakom vodom i nastavite je tretirati na uobičajen način.

4. Koža bi već nakon prve kupke trebala biti nežnija i elastičnija, ali pravi rezultati videće se nakon nekoliko nedelja redovne primene.

Savet plus:
Bolje rezultate postići ćete ako koristite punomasno mleko životinjskog porekla koje ima i veći postotak mlečnih masti s hranjivim materijama, kao i ono koje je uzgojeno na organski način.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: