Čia puding sa jabukom i cimetom je jesenja poslastica u kojoj možete uživati, bez griže savesti!

by | oktobar 23, 2024
čia puding sa jabukom i cimetom

Generalno, puding od ovih semenki je sve popularniji, a čia puding sa jabukom i cimetom je idealni slatkiš ja ovu jesenju sezonu, bez mnogo kalorija!

Ovaj začinjeni recept za čia puding od jabuke i cimeta je ukusna opcija za doručak koju je teško ne voleti od samog početka. Umesto da samo potopite čia semenke u obično mleko, ovde ćete tečnosti dodati dodatni ukus tako što ćete je oplemeniti cimetom.

To je jednostavan korak koji dodaje ljupku začinjenu toplinu konačnom rezultatu. Čia puding može da traje celu radnu nedelju u frižideru, bilo da odlučite da ga čuvate u pojedinačnim teglama za doručak u pokretu ili da ga vadite iz velike činije za spora jutra ili kao desert posle ručka.

Ono što je preostalo je da ga jednostavno prelijte svojim omiljenim voćem pre serviranja. Toplo preporučujemo jabuke ili smokve, ali bobičasto voće će vas sigurno oduševiti. Prilagodite čia puding od jabuke i cimeta po svom ukusu. Mlečno ili bilo koje nemlečno mleko po vašem izboru će raditi u ovom receptu. Izaberite puter od orašastih plodova i semenki.

Čia puding sa jabukom i cimetom

Sastojci:

3 šolje mlečnog ili nezaslađenog biljnog mleka po ukusu (bademovo, kokosovo, sojino)

Članak se nastavlja posle reklama

2 kašičice mlevenog cimeta

1 šolja biljnog ili grčkog jogurta

1/4 šolje čistog javorovog sirupa ili meda, plus još za serviranje (opciono)

Članak se nastavlja posle reklama

2 kašičice putera od orašastog voća (badema, kirikija, oraha…)

1 kašičica ekstrakta vanile

Članak se nastavlja posle reklama

1 kašičica rendane kore pomorandže, mandarine ili limuna (opciono)

3/4 šolje crnih čia semenki

jedna srednja jabuka, očišćena i isečena na kockice

Način pripreme:

1. Sipajte mleko u džezvu ili šerpu, zagrejte ga, dodajte cimet i mešajte dok mleko ne provri, a cimet se ne istopi. Uklonite s vatre i ostavite da odstoji 20 minuta.

Članak se nastavlja posle reklama

2. U velikoj posudi umutite jogurt, javorov sirup (med), puter, vanilu i koricu pomorandže. Mešajte smesu dok ne postane glatka.

3. U smesu dodajte ohlađeno mleko sa cimetom, promešajte i ubacite i čia semenke. Ponovo promešajte i ostavite sa strane, dok krema ne počne da se zgušnjava.

4. Podelite smesu u 4 teglice (činije), pokrijte folijom i ostavite u frižider da odstoji najmanje 4 sata (ili preko noći).

5. Nakon toga, dodajte seckane jabuke i pospite cimetom. Prelijte jabuke s još meda ili javorovog sirupa po želji.

* Pripremljen puding, bez dodataka voća, može da stoji u frižideru poklopljeno 5 dana, bez bojazni da će se pokvariti. 

Članak se nastavlja posle reklama

Sličan recept nudimo u videu

@lauraxsano apple cinnamon chia pudding #chiapudding #chiaseeds #apple #cinnamon #healthyrecipes #autumnvibes #healthy ♬ we fell in love in october – girl in red

ALLEKO via Getty




Kliknite na video da saznate više: