

Najbolji recept za neodoljivi čizkejk sa malinama bez pečenja
Jede vam se nešto slatko, ali vam se ne uključuje šporet na ovoj vrućini? Imamo sjajan predlog – čizkejk sa malinama bez pečenja.
Obožavamo čizkejk u svim varijantama, a leti preferiramo recepte koji ne zahtevaju pečenje. Ko želi na ovim vrućinama da uključuje šporet?
Čizkejk sa malinama – ko bi mu odoleo…
Ništa ne može da se meri sa čizkejkom, a osim sa malinama, može se napraviti i sa borovnicama, jagodama, kupinama, ribizlama, kajsijama… Na internetu možete pronaći bezbroj različitih recepata za pripremu čizkejka, a sledeći video sa TikTok-a ima skoro dvanaest miliona pregleda:
Recept za čizkejk sa malinama
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g neslanog putera, rastopljenog
- 500 g maskarpone sira
- 100 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 300 ml slatke pavlake
- 300 g malina
- šećer u prahu, za posipanje (opciono)
Priprema:
- Pomešajte keks i puter. Mešajte sve dok smesa ne bude izgledala kao vlažan pesak. Sipajte smesu u okrugli kalup za tortu prečnika 20 cm i pritisnite kašikom da se dobije gladak, ujednačen sloj. Ostavite u frižider.
- Sipajte u činiju maskarpone sir, šećer, ekstrakt vanile i slatku pavlaku. Mutite mikserom sve dok ne dobijete gusti krem. Sipajte u smesu 200 g malina i lagano promešajte varjačom.
- Izručite fil na podlogu i poravnajte špatulom. Ostavite da se hladi u frižideru minimum 6 sati ili najbolje preko noći.
- Pre služenja, pospite čizkejk malinama i šećerom u prahu (a može i bez toga).
Prijatno!