Gastro

Kalifornijska piletina: Savršen obrok za početak detoksa

by Hana Dunđerov

11.01.2024.
kalifornijska piletina, detoks obrok
kalifornijska piletina, detoks obrok
Grilled chicken breast lunch bowl with fresh tomato, avocado, corn, red onion, rice and basil

Kalifornijska piletina sa avokadom, paradajzom i orasima je odličan obrok kojim možete početi svoj detoks. Evo kako se priprema

Kalifornijska piletina je jedan od onih ukusnih i zasitnih obroka koji predstavljaju odlično rešenje ako ste na početku svog detoksa. Čulo ukusa će definitivno biti zadovoljeno, nećete osećati glad, vaše će telo dobiti sve neophodne nutritijente, a jetri i bubrezima će napokon laknuti nakon praznične teške hrane.

Zašto je kalifornijska piletina dobra za početak detoksa?

Ovo je u suštini večera bazirana na piletini i pirinču, ali je, za razliku od većine ovakvih recepata, zaista ukusa i  nimalo dosadna! U pitanju je pravi vatromet senzacija.  Grilovana piletina sa začinima koji podstiču varenje, kombinuje se sa paprikama (antioksidansi i vitamin C), tikvicama (vlakna), avokadom (B vitamin i dobre masnoće), paradajzom (vitamini C i E) i izmrvljenim sirom (proteini). Ova laka, zdrava hrana je definitivno hranljiva, a svaki, do poslednjeg sastojka je promišljeno odabran. Ovaj obrok, zahvaljujući avokadu i tikvicama, poboljšava rad creva i pomaže ćišćenje jetre.

Kako se pravi kalifornijska piletina?

Sastojci:

Pileće grudi, 500 grama

Pirinač, šoljica

Čeri paradajz, 4 – 5 komada

Avokado, 1 komad

Tikvica, manja

Crvena paprika, 2 komada

10 oraha,

30 grama kozjeg sira

maslinovo ulje, beli luk, biber, so

Priprema kalifornijske piletine

  1. Pirinač oprati i obariti dok ne omekša, ocediti i ostaviti sa strane.
  2. Pariku iseći na šnite, kao i tikvice i izgrilovati u tiganju.
  3. Pileća prsa narezati na tanke šnicle, pa izgrilovati u istom tiganju, u tečnosti od povrća i na kašičici ulja. Izvaditi gotovu piletinu i staviti sa strane, a u masnoći ostaloj od grilovanja prodinstati pirinač.
  4. Izgnječiti avokado i blago ga posoliti.
  5. Popržiti orahe.
  6. Poslužiti kašu od avokada, grilovano povrće, piletinu i orahe. Dodati komad sira i čeri paradajz sečen na kriške.

Prijatno!