
Latte od bundeve: Viralni recept za očaravajuću jesenju kafu!

Latte od bundeve je ove jeseni omiljeni ukus kafe, a kako da ga napravite sami kod kuće, saznajte u nastavku!
Kafa latte se smatra jednim od najpopularnijih pića zbog malog sadržaja kofeina i činjenice da se lako kombinuje sa različitim sastojcima. Uz dodatak čokolade, karamel kreme ili pak cimeta, dobićete napitak u kojem će uživati sva vaša čula. Leti smo latte pravili s hladnim mlekom, kockicama leda i omiljenim dodacima poput sladoleda, a ove jeseni predlažemo vam da ipak malo izađete iz zone komfora.
Naime, kafa s ukusom bundeve je u svetu pravi hit tokom jesenje i zimske sezone, a naročito u oktobru, kada se proslavlja Noć veštica. Bilo da slavite Halloween ili samo želite da dodate poseban ukus svojoj omiljenoj kafi, naš predlog je da prigrlite ove ukuse jeseni, da zastanete i uživate u ovom toplom očaravajućem napitku. Pa da ne dužimo više, već da prionemo na pripremu!
Recept za latte od bundeve
Vreme kuvanja 5 min.
Recept za: 1 osobu
Sastojci:
2 kafene kašike pirea od bundeve*
prstohvat cimeta
prstohvat đumbira u prahu
prstohvat muškatnog oraščića
30 ml espresso kafe (ili neke omiljene instant kafe)
30 ml mleka po izboru
šlag (opciono)
Način pripreme:
Pomešajte začine sa pireom od bundeve šolji. Možete koristiti i mikser za kafu. Prelijte vrelim mlekom i ponovo promešajte, pa sipajte skuvanu kafu. Po želji dodajte i šlag ili umućenu slatku pavlaku i pospite cimetom prilikom serviranja. I dobili ste svoj latte od bundeve! Živeli!
Watch on TikTok
* Kako se pravi pire od bundeve?
Kada pravite pire od bundeve, bolje je da koristite manje bundeve. Dobro je isperite, a zatim je prepolovite. Očistite obe polovine od semenki.
Kriške stavite na pleh obložen pek papirom tako da „meso“ bundeve bude okrenuto nagore, . Pecite u rerni na 170 stepeni oko 45 minuta (s vremena na vreme viljuskom isprobajte da li je meso bundeve omekšalo).
Nakon pečenja, ostavite da se prohladi, ogulite bundevu i meso stavite u blender. Već sada možete dodati neki zaslađivač ili začin (cimet, karanfilić, đumbir). Blendajte dok ne dobijete glatku smesu i to je to!
Uz latte od bundeve, ovaj pire možete koristiti u kolačima, poslasticama ili pak za pripremu čorbi i potaža.