Latte od bundeve: Viralni recept za očaravajuću jesenju kafu!

by | oktobar 14, 2024
latte od bundeve

Latte od bundeve je ove jeseni omiljeni ukus kafe, a kako da ga napravite sami kod kuće, saznajte u nastavku!

Kafa latte se smatra jednim od najpopularnijih pića zbog malog sadržaja kofeina i činjenice da se lako kombinuje sa različitim sastojcima. Uz dodatak čokolade, karamel kreme ili pak cimeta, dobićete napitak u kojem će uživati sva vaša čula. Leti smo latte pravili s hladnim mlekom, kockicama leda i omiljenim dodacima poput sladoleda, a ove jeseni predlažemo vam da ipak malo izađete iz zone komfora.

Naime, kafa s ukusom bundeve je u svetu pravi hit tokom jesenje i zimske sezone, a naročito u oktobru, kada se proslavlja Noć veštica. Bilo da slavite Halloween ili samo želite da dodate poseban ukus svojoj omiljenoj kafi, naš predlog je da prigrlite ove ukuse jeseni, da zastanete i uživate u ovom toplom očaravajućem napitku. Pa da ne dužimo više, već da prionemo na pripremu!

Recept za latte od bundeve

Vreme kuvanja 5 min.

Recept za: 1 osobu

Sastojci: 

2 kafene kašike pirea od bundeve*

prstohvat cimeta

prstohvat đumbira u prahu

prstohvat muškatnog oraščića

30 ml espresso kafe (ili neke omiljene instant kafe)

30 ml mleka po izboru

šlag (opciono)

Način pripreme:

Pomešajte začine sa pireom od bundeve šolji. Možete koristiti i mikser za kafu. Prelijte vrelim mlekom i ponovo promešajte, pa sipajte skuvanu kafu. Po želji dodajte i šlag ili umućenu slatku pavlaku i pospite cimetom prilikom serviranja. I dobili ste svoj latte od bundeve! Živeli!

 

Watch on TikTok

* Kako se pravi pire od bundeve?

Kada pravite pire od bundeve, bolje je da koristite manje bundeve. Dobro je isperite, a zatim je prepolovite. Očistite obe polovine od semenki.

Kriške stavite na pleh obložen pek papirom tako da „meso“ bundeve bude okrenuto nagore, . Pecite u rerni na 170 stepeni oko 45 minuta (s vremena na vreme viljuskom isprobajte da li je meso bundeve omekšalo).

Nakon pečenja, ostavite da se prohladi, ogulite bundevu i meso stavite u blender. Već sada možete dodati neki zaslađivač ili začin (cimet, karanfilić, đumbir). Blendajte dok ne dobijete glatku smesu i to je to!

Uz latte od bundeve, ovaj pire možete koristiti u kolačima, poslasticama ili pak za pripremu čorbi i potaža.

 

 

tbralnina via Getty