
Piletina sa mlincima: Jelo koje voli ceo svet

Ne znate šta biste spremili za ručak ili večeru? Mi danas pravimo vrhunski specijlitet. U pitanju je piletina sa mlincima.
Mlinci sa piletinom ili ćuretinom jedno su od najpopularnijih jela koje se priprema širom sveta. Kad ga jednom probate, stalno ćete ga praviti.
Kako se priprema piletina sa mlincima
Da biste napravili ovo ukusno jelo, možete kupiti gotove mlince, a možete ih i sami napraviti. Vrlo je lako, a mi imamo odličan recept koji ćete videti u nastavku. Ako više volite ćuretinu, koristite nju umesto pilećeg mesa.
Watch on TikTok
Recept za piletinu s mlincima
Sastojci za mlince:
- 250 g brašna
- 1 jaje
- 100 ml mlake vode
Ostali sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 180 ml kisele pavlake
- 1 l pileće supe
- 200 g gorgonzola sira
Priprema:
- U vanglici sjediniti brašno s malo soli i promešati. Dodati jaje pa postepeno sipajući mlaku vodu mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da miruje 30 minuta.
- Odstojalo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 2 mm, te okruglim nožem iseći na veće kocke.
- Pleh od rerne izvrnuti i obložiti papirom za pečenje. Poslagati na njega oblikovane kvadrate od testa, i peći u zagrejanoj rernina 220°C desetak minuta dok mlinci blago ne porumene.
- Pileće belo meso iseći na tanke šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu. Kratko propržiti na vrelom ulju s obe strane da blago porumene.
- Pripremiti jednu veću ili dve manje vatrostalne činije. Dno činije nauljiti i prekriti pečenim mlincima, preliti ih s malo mešavine pavlake za kuvanje i kisele pavlake, i odozgo rasporediti pileće šnicle. Posuti ih kockicama buđavog sira.
- Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti sa slojem pečenih mlinaca, premazati ih smesom od pavlake i posuti buđavim sirom.
- Duž ivica zaliti s malo supe da sastojci ogreznu i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
Prijatno!
izvršni urednik, ranka.bulatovic@color.rs
Angažovana u medijima gotovo 15 godina. Radila kao glavni i odgovorni urednik magazina: “Lekovito bilje”, “Hrana kao lek”, “Stari travar” (Travar i pčelar) i “Moje zdravlje”. Interesuje je sve što ima veze sa zdravljem – i mentalnim, i fizičkim i duhovnim. Beskrajno uživa u isprobavanju novih skincare produkata i trendova. Njeno geslo je: „Lepota će spasiti svet!“
Najnovije sa CasaDesign portala
Nastavite da čitate
