
Najukusnije pileće pljeskavice: Pravićete ih stalno…

Stalno slušamo o tome kako je fast food nezdrav, ali postoje i zdravije, domaće varijante. Kao što su najukusnije pileće pljeskavice.
Volimo pljeskavice u svim varijantama – i sa povrćem, i sa junećim, i sa svinjskim mesom, a omiljene su nam od piletine. Tako su lagane i ukusne da bismo ih jeli svaki dan.
Najukusnije pileće pljeskavice: Svi ih obožavaju
Pileće pljeskavice su idealne za ručak ili večeru. Da bi ugođaj bio potpun, možete kupiti ili napravit zemičke ili somune. Naseckati salatu po želji i napraviti neki dobar preliv. Verujte nam na reč, možete kod kuće napraviti mnogo bolje pljeskavice nego u bilo kojem restoranu ili fast food-u. A recept za pljeskavice možete korigovati tako što ćete dodavati sastojke po želji.
Na TikToku-u mogu se naći različiti recepti za pripremu pilećih pljeskavica, a mi smo izdvojili sledeći:
Kako se pripremaju
Sastojci:
- 500 g pilećeg mesa (pilećih prsa ili pilećih bataka)
- 1 veća glavica crnog luka, sitno iseckanog
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1/4 šolje prezle
- 1/4 šolje rendanog parmezana
- 1 jaje
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- so i biber po ukusu
Priprema:
- Piletinu operite i osušite kuhinjskim papirom. Isecite je na manje komade kako biste je lakše sameleli.
- U velkoj činiji, pomešajte samleveno meso sa sitno seckanim lukom, belim lukom, parmezanom, jajetom, prezlom, maslinovim uljem, mlevenom crvenom paprikom, solju i biberom. Dobro promešajte sve sastojke dok se ne sjedine.
- Ruke lagano nauljite, kako biste sprečili da se meso lepi za njih. Oblikujte smesu u pljeskavice po željenoj veličini i debljini.
- Zagrijte grill ili tiganj na srednju temperaturu. Pre nego što stavite pljeskavice na roštilj, možete ih još jednom posoliti i pobiberiti po ukusu.
- Pljeskavice pecite na roštilju ili tiganju otprilike 5-7 minuta sa svake strane ili dok ne porumene.
- Poslužite pljeskavice od piletine uz salatu, ajvar, kisele krastavce, paradajz. Ili pripremite preliv po želji.
Prijatno!
Zapečene makarone s piletinom i paprikama: Jelo koje svi vole
izvršni urednik, ranka.bulatovic@color.rs
Angažovana u medijima gotovo 15 godina. Radila kao glavni i odgovorni urednik magazina: “Lekovito bilje”, “Hrana kao lek”, “Stari travar” (Travar i pčelar) i “Moje zdravlje”. Interesuje je sve što ima veze sa zdravljem – i mentalnim, i fizičkim i duhovnim. Beskrajno uživa u isprobavanju novih skincare produkata i trendova. Njeno geslo je: „Lepota će spasiti svet!“