Tart od limuna: Osvežavajuća letnja poslastica
Ovaj vikend zasladiće neodoljivi tart od limuna. Savršena poslastica za vrele dane jer deluje osvežavajuće. Praznik dušu i telo.
Tart od limuna s razlogom je jedna od najpopularnijih poslastica na planeti, a naročito u letnjem periodu. Vrlo lako i sami možete da je napravite.
Kako se pravi tart od limuna
Na internetu možete naći bezbroj različitih recepata za pripremu tarta od limuna, a sledeći video recept na TikTok-u je pogledalo više od milion i po ljudi:
@mattadlard You heard him…100k likes! #baking #fyp #learnontiktok ♬ original sound – Matt Adlard
A kako mi pripremamo tart od limuna
Za podlogu:
Članak se nastavlja posle reklama
- 250 g običnog brašna, plus dodatno za posipanje
- 70 g šećera u prahu
- 125 g neslanog putera, isečenog na kockice
- 2 žumanceta
Za fil:
- 5 jaja
- 140 g šećera
- 150 ml slatke pavlake
- 100 ml limunovog soka
- 2 kašike narendane limunove kore
- Priprema:Da biste napravili podlogu, pomešajte brašno i šećer u prahu u posudi. Umesite prstima puter u brašno dok ne postane mrvičasto. Umešajte žumanca. Ako je testo i dalje suvo, dodajte 1-2 kašike vode dok se ne sjedini. Poravnajte testo rukama, umotajte u prozirnu foliju, pa ohladite u frižideru najmanje 30 minuta. Dok se podloga hladi, napravite fil. Umutite najpre jaja, pa dodajite polako prostale sastojke.
- Razvijte testo oklagijom na lagano pobrašnjenoj površini otprilike na debljinu novčića, a zatim ga smestite u kalup za tart prečnika 23 cm. Nežno pritisnite dno i strane, a zatim odrežite višak testa. Izbockajte testo viljuškom, a zatim ga vratite u frižider na 30 minuta.
- Zagrejte rernu na 160 stepeni C. Prekrijte tepsiju folijom i pecite testo 10 minuta. Izvadite iz rerne, uklonite foliju i pecite još 20 minuta dok ne postane biskvit. Kada je pecivo gotovo, izvadite ga iz rerne, sipajte fil i ponovo pecite 30-35 minuta dok se ne stegne. Ostavite da se ohladi, a zatim izvadite tart iz kalupa i poslužite na sobnoj temperaturi ili ohlađen.
Prijatno!
kwanchaichaiudom/gettyimages.co.uk
Nastavite da čitate
Kliknite na video da saznate više: