Nemojte gladovati: FIT&FOOD recept za jelo koje možete jesti u bilo koje doba

by | jun 29, 2015
Autorka: Daniela Stamenković, web urednik

Autorka: Daniela Stamenković, web urednik

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Najveća greška koju možete da napravite je da preskačete obroke ili da zacrtate sebi to da poslednji obrok mora biti u 18h-19h.[/inlinetweet]
Ne mora i ne treba. Vašem organizmu je potrebno ”gorivo” da bi funkcionisao na pravi način, a ”gorivo” su namirnice, probrane i zdrave, koje pripremljene i kombinovane na pravi način nisu ništa manje ukusne od slatko-slanih specijaliteta.

11652097_10207627066299810_360665966_nSastojci:
– 2 karabatka
– senf
– 1 čen belog luka
– začini po ukusu (bosiljak, peršun, kari)
– so, biber
za prilog
– 100g šampinjona
– 2 čena belog luka
– malo rendane kore limuna
– malo rendanog đumbira
– kašika bademovog brašna
– začini (so, biber, peršun)

Priprema:
Karabatak otkostite, namažite senfom i začinite predloženim biljkama. Poželjno je da biljke budu sveže (iseckajte ih sitno i propasirajte s belim lukom) i time pospite meso s obe strane, posolite, pobiberite.11653451_10207627022818723_1301333233_nPecite na tiganju, u papiru za pečenje u sopstvenom soku na srednje jakoj vatri.11694221_10207627002778222_674765996_nŠampinjone očistite, isecite na kocke i kuvajte 10 minuta na najačoj vatri, zatim smanjite i dodajte rendanu koru limuna, đumbir i sitno seckani beli luk. Kuvajte još nekih 10 minuta, posolite, pobiberite i dodajte kašiku bademovog brašna. Skinite sa vatre i pospite kašičicom peršuna.

Salata je obavezna, po izboru, predlažem paradajz i krastavac.

Članak se nastavlja posle reklama

Savet plus: krastavac ne morate guliti, kora je veoma zdrava i prepuna vlakana od koje ćete duže biti siti. Dobro ga operite.

Recepata ima mnogo, svakog ponedeljka očekujete novo jelo!

Blogove naše urednice možete čitati OVDE.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: