Home-made poslastice: One su pravi melem za kožu!

Dragica Knežević, urednica Lepote

M

aska od aloje vere i ulja peperminta – hranljivi obrok za kožu

Sastojci: Sok od aloje vere, ulje peperminta, suvi cvetovi kamilice i destilovana voda

Način pripreme: Lagano zagrevajte sok od aloje vere i cvetova kamilice (3:1) u dubljem tiganju. Skiniet sa šporeta i sačekajte se ohladi, kada kamilica omekša. Dodajte nekoliko kapi ulja peperminta i držite ovu mešavinu u frižideru. Nanesite na lice, sačekajte 20 minuta, a potom se umijte.

Članak se nastavlja posle reklama

Koristi: Aloe vera je bogata vitaminom E i masnim kiselinama. Ova maska hrani i obnavlja kožu.

Maska od lubenice – za hidrataciju

Članak se nastavlja posle reklama

Sastojci: Kora lubenice i med

Način pripreme: Izvadite unutrašnji deo lubenice (crveni i zeleni, koji se nalazi u kori). Držite koru u frižideru oko 15 minuta, a potom napravite sok od nje u sokovniku. Pomešajte ga sa malo meda i nanesite masu na lice. Sačekajte od 15 do 20 minuta i operite lice vodom.

Članak se nastavlja posle reklama

Koristi: Lubenica sadrži veliku količinu vode, zbog čega hidrira i umiruje kožu.

 

Maska od zelenog čaja – za regeneraciju

Sastojci: Zeleni čaj u prahu, med, mleko, maslinovo ulje i malo brašna

Način pripreme: Dobro promešajte sve sastojke u kompaktnu masu. Nanesite je na lice i sačekajte od 10 do 15 minuta. Isperite lice vodom.

Članak se nastavlja posle reklama

Koristi: Zeleni čak umiruje i obnavlja kožu, dok je med i mleko omekšavju i pospešuju sposobnost regeneracije.

 

Maska od krompira i šaragrepe – lek za dehidriranu i grubu kožu

Sastojci: Krompir i šargarepa

Način pripreme: Isitnite sastojke u blenderu i nanesite masu na lice. Sačekajte 20 minuta, a zatim odstranite masku vodom.

Članak se nastavlja posle reklama

Koristi: Krompir i šargarepa bogati su vitaminom A i B, pa ova maska hidrira i omekšava kožu.

 

Još home-made recepata za negu kože potražite u novom broju Lepote i zdravlja (izlazi 20. avgusta).

Podelite i vi sa nama svoj omiljeni home-made recept!

Tagovi: