Jovana nam danas sprema šejk od jagoda i banana
Proleće je već odavno stiglo i promene se vide na svakom koraku, u plavetnilu neba, ozelenelom drveću i blagom vetru koji nam miluje kožu. Iako se u Barseloni neka velika razlika u izgledu drveća tokom godine gotovo da i ne vidi u nekim delovima grada, postoji neki miris i sama energija koju proleće nosi sa sobom. Čini mi se da tada sve dobije neki drugi sjaj i novi izgled i sve iznenada deluje mnogo lepše.
Pred sam dolazak proleća većina nas naprasno odlučuje da počne da se hrani zdravo, jede više voća i povrća i počne da vežba. Što se mene tiče, zaista i vežbam i trudim se da se hranim što zdravije tako da nemam problem sa tim, ali obožavam proleće, naročito zbog velikog izbora voća koje nam nudi i šejkova punih šarenog voća u kojima mogu svaki dan da uživam. A, boje pozitivno utiču na naše raspoloženje, zar ne?
Negde sam pročitala da šejkovi spadaju u grupu lažno zdravih namirnica, jer mislimo da su zdravi zbog voća koje sadrže ali su, u stvari, nezdravi zbog šećera koji im se dodaje. Na sreću, ovaj recept ne sadrži ni gram dodatog šećera već svoj slatki ukus dobija direktno od urmi i banana, pa u njemu možete uživati bez griže savesti. U mojoj kući je trenutno omiljeni napitak i pravim ga bar 3 puta nedeljno ☺
Sastojci:
1 1/2 šolje mleka od pirinča ili badema
1 smrznuta banana
2 urme
1 šolja smrznutih jagoda
šaka badema ili lešnika
Ubacite sve sastojke u blender i dobro izblendajte. Sipajte u čaše i uživajte.
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje