Trend Lifestyle

Bundeva na „fensi“ način

by Brankica Treskavica

04.02.2017.
Slatkiš sa bundevom
Slatkiš sa bundevom
Mladen Sekulić Mladen Sekulić

Kada tokom radne nedelje dođemo kući, obično smo suviše umorne da bismo pravile “nešto slatko”, a želimo da obradujemo ukućane, ali i sebe. Druga situacija je – iznenada nam je drugarica javila da će svratiti kod nas, a poznata je kao ljubitelj slatkiša. Danas imamo rešenje upravo za ovakve situacije. Šef kuhinje restorana OMB Larder, koji se nalazi u okviru hotela Radisson blu, dao nam je recept za zapečeni krem od bundeve sa sladoledom od cimeta. Recept smo isprobali I – zato što nam se jako dopao, delimo ga sa vama.

Foto: Mladen Sekulić

je 300gr bundeve, 50gr meda, 50 gr šećera, sladoled od vanile, cimet
Priprema: Bundevu očistiti, iseći na kocke, preliti medom i šećerom, potom posuti cimetom, pa peći u rerni na 160 stepeni dok ne omekša i počne da se karamelizuje.

Dve kocke ostaviti, a od ostalih napraviti pire. Sladoled razmutiti mikserom, uz dodatak cimeta.

Na tanjir prvo staviti pire, a na njega komade bundeve. Sa strane servirati sladoled.

Pročitaj i…Hrana koja čuva imunitet i liniju