Niste imali priliku da probate sladoled od hibiskusa? Nismo ni mi, dok nismo dobili ovaj fantastični recept od mr ph Hristine Lazarević.
Piše: Hristina Lazarević
Pitate se da li je moguće napraviti ukusan, osvežavajući dezert, a da pritom bude zdrav, bez dodatog šećera, veštačkih boja i aroma? Da, moguće je!
U ovim vrelim danima, rahladite se pravim, prirodnim dezertom, uz koji ćete pored uživanja, jačati svoj imunitet!
Recept za sladoled od hibiskusa
Sastojci:
- 180 ml vode
- 2 kašike suvih cvetova hibiskusa (mogu se kupiti u prodavnicama zdrave hrane ili biljnim apotekama)
- 2 kašičice sveže narendanog đumbira
- 85 g meda
- 5 g listova sveže nane
- 700 g lubenice
- sok od jednog limuna
- kalupi za sladoled
- štapići

Priprema:
Vodu stavite da proključa, a zatim dodajte pripremljene cvetove hibiskusa, nane, med i narendani đumbir. Posudu poklopite, sklonite sa ringle i ostavite da poklopljeno odstoji 20 minuta. Nakon toga, vodu procedite u blender, dodajte lubenicu i limunov sok i blendajte, dok ne dobijete glatku smesu. Dobijenu smesu sipajte u kalupe za sladoled i stavite u zamrzivač, na sat vremena.
Nakon toga, kalupe izvadite iz zamrzivača, dodajte im štapiće i ostavite da odstoje minimum još 5 sati u frižideru.
(Pročitajte i… Jeste li već čuli za keto sladoled od tikvica? Evo recepta!)
Hristina Lazarević je po struci diplomirani magistar farmacije, a u duši je veliki zaljubljenik u fitoterapiju i prirodne preparate. Studije farmacije završila je na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, a septembra 2020. godine upisala je doktorske akademske studije medicinske nauke, na istoimenom fakultetu, u oblasti preventivne medicine.
Autorka je instagram stranice @__health.and.more__, na kojoj promoviše lekovitost biljaka i prirodne recepte, koji doprinose jačanju zdravlja. Želja joj je da se uz njene savete što veći broj ljudi posveti očuvanju i unapređenju zdravlja i da im u podsvesti uvek odzvanja misao „JAČATI ZDRAVLJE“, a ne „LEČITI BOLEST“.



