Ima dana kada nam je topla supa potrebna podjednako kao i prijateljski zagrljaj. Određene vrste hrane ne nose uzalud naziv “comfort food” ili “hrana utehe”, a potaž od korenastog povrća upravo je jedna od njih. Katarina Stojković ima za vas provereni recept.
(Isprobajte i… Zdrav i sirov tviks kolač)
Recept: Potaž od povrća
Potrebno:
1 batat
1/2 manje bundeve
1 šargarepa
1 crni luk
3 čena belog luka
1 tikvica
komad korena celera
Priprema:
Povrće iseći na manje komade i premazati mešavinom maslinovog ulja, suvih začina i peršuna. Peći u rerni oko 40 minuta na 180 stepeni (dok povrće ne omekša). Pečeno povrće preliti za 1 l bujona i umutiti štapnim mikserom da se dobije kremasta smesa. Dodati 1 šolju kokosovog mleka ili neutralne pavlake i pustiti da provri. Dodati so, biber i peršun po ukusu i poslužiti samostalno ili uz prepečeni hleb.
Katarina Stojković je autorka bloga Veseli zalogaji i istoimene knjige. Uz nju ćete naučiti kako da izgradite zdrave navike u ishrani dece, ali daleko od toga da su njeni recepti namenjeni samo klincima. Katarina poručuje: “Budite kreativni i pretvorite zdrave obroke u rituale zabave za čitavu porodicu!”