Gastro

Čizkejk sa trešnjama: Najbolji način da zasladite ovaj vikend

by Ranka Bulatović

01.06.2024.
Čizkejk sa trešnjama
Čizkejk sa trešnjama
Čizkejk sa trešnjama Čizkejk sa trešnjama

Danas sa vama delimo odličan recept za fenomenalnu poslaticu od sezonskog voća – preukusni čizkejk sa trešnjama.

Čizkejk uopšte nije teško napraviti, a mi imamo jako dobar recept za ovu poslasticu sa prelivom od trešanja.

Recept za najbolji čizkejk sa trešnjama

@sugargeekshow These cherry cheesecake recipe is my new favorite dessert this holiday! 😍 It’s super creamy and the cherry topping balances out the sweetness so well! What is your favorite kind of cheesecake? Get the full recipe on Sugargeekshow.com https://sugargeekshow.com/recipe/homemade-cherry-cheesecake/ #dessert #cheesecake #cherrycheesecake #cherry #baking ♬ That was the last time – Princess Diana

Sastojci za osnovu od keksa:
125 grama izmrvljenih keksa
75 grama omekšalog putera
300 maskarpone sira
60 grama šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
½ kašičice svežeg limunovog soka
250 mililitara slatke pavlake

Za preliv od trešanja:
300 g trešanja
300 + 100 ml vode
100 g šećera
1 kesica želatina

Priprema:

  1. Sipajte u činiju puter i izmrvljeni keks. Mesite sve dok se sastojci ne sjedine. Prespite smesu u, puterom premazani, okrugli kalup prečnika od 20 cm. Rasporedite i dobro poravnajte smesu. Osnova od keksa treba da obuhvati i ivice kalupa. Ostavite da se ohladi u frižideru.
  2. Umutite maskarpone sir, šećer u prahu, ekstrakt vanile i limunov sok u činiji dok ne postane glatka. Lagano umutite slatku pavlaku, a zatim je umešajte u mešavinu krem sira.
  3. Kašikom sipajte fil za čizkejk na podlogu od keksa i zagladite špatulom. Stavite u frižider na 3 sata ili preko noći.
  4. Sipajte želatin u 100 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Izblendajte trešnje (bez koštica) i 300 ml vode, a zatim to prespite u šerpu i dodajte šećer. Zagrevajte na srednjoj temperaturi dok ne počne da vri, a zatim kvajte još oko 5 minuta.
  5. Sklonite šerpu sa šporeta i procedite preliv. Dodajte želatin, promešajte i ostavite 5 minuta da se malo prohladi.
  6. Čizkejk izvadite iz frižidera i polako sipajte preliv. Vratite čizkejk u frižider i ostavite da se hladi još minimum 4 sata.

Prijatno!