Nije nikakva tajna da se Mirka Vasiljević odlično snalazi pred kamerama, a iako je već duže vreme njena glumačka karijera na pauzi, glumica i dalje voli da bude pod svetlima reflektora. Ipak, trenutno u malo drugačijoj ulozi. Naime, Mirka na svom Instagram profilu u poslednje vreme deli svoja kulinarska umeća. Što iz ljubavi prema kulinarstvu, što zbog činjenice da ima četvoro dece, zvezda nam iznova dokazuje da se sjajno snalazi i u kuhinji. Ovi recepti Mirke Vasiljević za ukusne, a zdrave obroke zaista su vredni pažnje!
Recepti Mirke Vasiljević
Kao majka četvoro dece, Mirka često ističe koliko joj je važno da njeni obroci budu jednostavni, domaći i pripremljeni s ljubavlju. Njeni recepti bazirani su na tradicionalnoj kuhinji uz poneki savremeni twist. Posebno voli čorbice, testenine i zdrave verzije omiljenih jela, a često naglašava važnost sezonskih namirnica i izbalansirane ishrane. Ovo su naša 3 favorita koja je nedavno podelila na Instagramu.
Zdravi topli sendviči sa pestom
Potrebni sastojci:
• 2 kašike grčkog jogurta
• 1 jaje
• 4 kašike ovsenih pahuljica
• malo soli
• pesto
• mocarela
• čeri paradajz
Način pripreme:
- Sjedinite grčki jogurt, jaje, so i ovsene pahuljice i smesu stavite u toster, koji ste prethodno obložili pek papirom.
- Kada se smesa ispeče, izvadite je i presecite na dve jednake polovine.
- Jedno parče namažite pestom, dodajte mocarela sir i čeri paradajz i prekolopite, kao sendvič. I to je – to! Prijatno!
View this post on Instagram
Pita od prosa
Sastojci:
• 1 + 1/2 šolja prosa
• 2 jajeta
• 100 g sira po izboru (Mirka je u videu koristila feta sir)
• 100 g kajmaka
• 200 ml kozjeg ili grčkog jogurta
• so po ukusu
Način pripreme:
- Proso stavite u šerpicu i potopite vodom (da prelije sav proso) veče pre pravljenja pite (ili nekoliko sati pre pripreme pite).
- Procedite proso i sipajte svežu vodu (u razmeri 1:3, odnosno jedna šolja prosa, 3 šolje vode, slično kao pirinač) i stavite na ringlu. Kada voda proključa, smanjite vatru, poklopite i kuvajte još 15 minuta.
- Dok se proso kuva, vreme je da napravite fil. Sjedinite jaja, sir i kajmak, te dodajte jogurt i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Posolite prema ukusu.
- Skuvani proso procedite, sipajte u vatrostalnu posudu i dodajte pripremljeni preliv.
- Sve promešajte i stavite u zagrejanu rernu na oko 220 stepeni oko 50 minuta (dok pita ne porumeni i ne dobije zlatnu koricu).
- Možete poslužiti sa omiljenim umakom ili omiljenom sezonskom salatom.
View this post on Instagram
Visoko proteinska rolnica od povrća
Sastojci:
• Šolja rendane šargarepe
• Šolja rendane tikvice
• Šolja rendanog kačkavalja
• 3 jajeta.
• sirni namaz
• čeri paradajz
• šaka spanaća
Način pripreme:
- Sjedinite sve sastojke u jednu posudu dok ne dobijete kompaktnu smesu.
- Sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.
- Kada se kora ispeče, izvadite je iz rerne i nakon što se malo prohladi, namažite sirnim namazom po želji, dodajte čeri paradajz i spanać (takođe po želji).
- Napravite rolnicu i uživajte u ovom zdravom, a jednostavnom receptu!
View this post on Instagram
Foto: Olga Peshkova/Getty Images, Instagram@vasiljevic_mirka