

Stuffed turkey breast with baked vegetables and spices against holiday lights background.
Stuffed turkey breast with baked vegetables and spices against holiday lights background.
Rolovana piletina je ukusan obrok koji podjednako uspešno možete poslužiti za porodičnim ručkom ili slavskim stolom
Roloavana piletina kombinuje sočno belo meso, povrće i začine u ukusnu rolnu, pružajući balansiran obrok sa bogatstvom proteina i nutritivne vrednosti.
Da li je rolovana piletina zdrav obrok?
Nutritivna vrednost pilećeg belog mesa
- Kalorije: Oko 180 kcal
- Proteini: Oko 25 grama
- Masti: Oko 9 grama (može biti više masnoće od belog mesa)
- Ugljeni hidrati: Niska količina, obično manje od 1 grama
- Vlakna: 0 grama
- Vitamini: Niacin (B3), vitamin B6, pantotenska kiselina
- Minerali: Fosfor, selen
Kako se pravi rolovana piletina sa sirom?
Možda zvuči komplikovano, ali priprema ovog jela uopšte ne zahteva da budete kulinarski ekspert.
Sastojci:
pileće belo meso 700 g
kačkavalj 200 g
šunka 200 g
pavlaka za kuvanje 100 ml
so, biber po ukusu
peršun, bosiljak, majčina dušica, senf
Priprema:
- Belo meso isecite na tanke šnicle i obradite čekićem za meso.
- Poređati pileće šnicle na tacnu, kao mozaik, tako da se preklapaju i pokriju što veću površinu.
- Začinite meso po ukusu, solju i biberom. Poređajte na meso listiće šunke, pa potom kačkavalj.
- Lagano i pažljivo urolati piletinu. Urolanu piletinu spojite čačkalicama gde je neophodno, a potom je pouljite i namažite senfom.
- Urolanu i premazanu piletinu uvijte u alu foliju i stegnite. Stavite u vatrostalnu činiju.
- Zagrejte rernu na 200 stepeni. Nakon 20 minuta pečenja, izvucite vastrostalnu posudu, lagano i pažljivo odvijte piletinu i dodajte pavlaku za kuvanje, biber, peršun, bosiljak, majčinu dušicu i malo parmezana. Vratite se u rernu na još 15 minuta.
Prijatno!