7 domaćih food blogova na kojima ćete sigurno pronaći inspiraciju za prazničnu trpezu (mi jesmo!)
Da li i vi odluku o prazničnom meniju ostavljate za “pet do dvanaest”? Ukoliko je to slučaj, dobro je imati u vidu nekoliko pouzdanih internet lokacija na kojima ćete pronaći recepte koji su ne samo provereni i jasno objašnjeni, već istovremeno i maštoviti, drugačiji, sa tendencijom da izazovu oduševljeni “ah!” efekat kada jela iznesete na trpezu. Da ne zaboravim još jedan benefit: tu su ujedno i ideje za dekoraciju.
Piše: Jasmina Ubiparip
U nastavku su onlajn gastro adrese koje vredi posetiti – sigurna sam da ćete na jednoj od njih pronaći nešto po svom ukusu i tako rešiti svoju novogodišnju gastro dilemu.
Kliknite za nastavak…
Prstohvat soli: Novogodišnja concept styling priča
Ana i Bojana na blogu Prstohvat soli nude novogodišnju concept styling priču koja zaista mami uzdahe. Nećete moći da odvojite pogled sa fotografija. Ja nisam! “Ovi osmesi nisu fejk, namešteni za fotkanje, oni su suština onoga što radimo”, piše Ana na blogu povodom fotografije koju vidite. Ma, to je jasno kao dan!
Kliknite za nastavak…
Hleb i lale: Cooking is cool!
Pored keksića, i kuglof je “must” ovih praznika. Odličan recept sa makom i naranžama pronaći ćete na blogu Nevene Zelunke Cvijetić, kao i ideju za dekoraciju jelovim granama. Cooking is cool. Tačka.
Kliknite za nastavak…
Milin kuvar: Ombre torta? Pavlova s marakujom? (Pre)težak izbor!
Neko je rekao ombre torta od lešnika i čokolade? Pavlova sa marakujom? Badem keksići sa tamnom čokoladom? Milina kreativnost je neiscrpna, a ja sam od onih fanova koji svaki njen recept isprati uzdahom oduševljenja.
Kliknite za nastavak…
Totally Wellness: Clean eating
Clean eating je vaš stil i ne odustajete od njega ni tokom praznika (zavidimo!)? Sledeća preporuka nije blog, ali ćete na ovoj stranici health coacha Tatjane Popović pronaći fantastičan novogodišnji jelovnik sastavljen od čak pet veganskih jela i sa sirovom poslasticom na kraju. Zaista vredno pažnje! Bukmarkovala sam Tatjanin predlog i planiram da ga iskoristim kao meni za porodični ručak za Badnji dan.
Kliknite za nastavak…
Ja u kuhinji: Apsolutno gurmanski
Kada je neko toliko vešt u kuhinji, da napravi savršenu gingerbread house – od te osobe definitivno možete mnogo da naučite. Pored neodoljivih slatkiša na Oliverinom blogu, idealnih da ulepšaju praznike, za oko su mi zapali i gurmanluci poput T-bone steaka sa pomfritom od batata i tartar bifteka.
Kliknite za nastavak…
So i biber: Kulinarski mix’n’match
So i biber je “kulinarski dnevnik jedne Ivane u Americi na kojem ćete pronaći odgovore na ceo spektar pitanja: od kako pripremiti školjke za slavu (!), preko “know how” za tradicionalni, “germanski” kuglof s kvascem pa do recepta za pravi američki “hot toddy” (aromatični vrući koktel s viskijem, za koji kažu da leči prehladu).
Kliknite za nastavak…
Mila’s Homemade: Slatka inspiracija
Da koji slučajem znam da pravim torte kao Mila, sigurna sam da bih imala desetak kilograma više. Minimum 🙂 Srećom, ovo pravilo ne vredi za Milu, koja i pored toga što kreira izuzetno maštovite torte i kolače, izgleda kao model (u šta se možete uveriti na njenom IG profilu). Ako u ovim prazničnim danima odaberete neki od Milinih recepata, pomoći će vam i to što ih najčešće prate i fotografije postupka pravljenja.
Pročitajte i… Ovo morate probati: Praznični Oklagiart keksići