DIY: Kako da spasete zagoreo ručak?!

by | avgust 27, 2015

Ukoliko vam ručak zagori nema potrebe da očajavate i da uloženi trud propadne. Evo nekoliko načina da spasite zagorele specijalitete.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Čak i najiskusnijim domaćicama se može desiti da im ručak zagori. Ipak, postoji način da pripremljeno jelo ne završi u kanti za smeće.

Zagorelu hranu nemojte mešati, već je prebacite u drugi sud i nastaviti kuvanje.
Ukoliko je miris zagorelog jela ipak jak, kada hranu prebacite u drugi sud prekrijte je mokrom krpom.

Nakon nekoliko minuta zamenite drugom mokrom krpom i nastavite tako sve dok se miris zagorelog ne neutrališe.

Članak se nastavlja posle reklama

Možete dodati i neki jači začin koji će zamaskirati preostao neprijatan miris.

Pročitajte i… Bez gladovanja: Kako da manje jedete, a ne budete na dijeti

Tagovi: