Napravite omlet glamurozno
Živimo u dobi u kojem otac „gastromolekularne kuhinje“ Feran Adria na uglednom Harvardu, drži kurs kulinarstva. Pre samo nekoliko godina to bi bilo nezamislivo. Pitali smo se kako se i kada koncept kulinarstva javio kao nauka?
Odgovor vrlo verovatno leži u legatu legendarne Džulije Čajld, legendarne američke voditeljke TV emisije o kulinarstvu.
Rekonstruisana kuhinja Džulije Čajld s pravom još od 2002. zauzima istaknuto mesto u Nacionalnom muzeju američke istorije. Kustos Reina Grin kaže da je to jedna od najprivlačnijih atrakcija muzeja, koji svake godine obidje 4 miliona posetilaca.
„Šta god da definiše zvezdu – to je ono što je bila Džulia Čajld – smisao za humor, velikodušnost i savršenstvo u ulozi instruktora. Ljudi su upijali njenu strast i optimizam i želeli da budu sa njom. Tako je i danas. Posetioci, bez obzira na pol, uzrast i poreklo dolaze ovde da razmene sećanja na Džuliju i nastave to druženje“, kaže Grin.
Pogledajte kako Džulija pravi omlet i primenite njene savete, kada vam dosade praznične đakonije.
Lidija Ćulbrk, glavna i odgovorna urednica