Recepti naših kuvarica
U aktuelnom broju L&Z upoznali smo vas sa damama za koje kuvanje predstavlja pravu strast – sa Minjom Bogdanovski iz Kraljeva, našom prvom onlajn kuvaricom, Natašom Radić, majstorom za medenjake, i Violetom Škrbić, šefom restorana Amsterdam. „Ukrali“ smo od njih nekoliko recepata koje želimo da podelimo sa vama. Kako koji isprobamo, tako ćemo da vam ga preporučimo.
ZELENE ZAPEČENE PALAČINKE
(„ukradeno“ od Minje)
Sastojci:
*sastojci za osnovno testo za palačinke
*100 g zamrznutog spanaća
*100 g šampinjona
*1 krem-sir
*šunka isečena na kolutove
*2-3 mlada luka
*1 kisela pavlaka
Priprema:
Smesu za palačinke pripremite po osnovnom receptu, ali u nju dodajte i spanać. Ispecite deblje palačinke. Na malo ulja propržite sitno isečene šampinjone i mladi luk. Sklonite sa vatre i umešajte krem-sir. Posolite po potrebi. Palačinke premažite tim filom i preko sredine složite dva koluta šunke. Zatim urolajte palačinke i složite ih u podmazanu vatrostalnu tepsiju. Premažite ih pavlakom i nekoliko minuta zapecite u rerni na 200 °C.
Preuzeto sa www.minjina-kuhinjica.com.
Bojana Janjušević, urednica Zdravlja