Čokoladne tortice gotove za JEDAN MINUT, a nisu vam potrebni ni mikser ni rerna!
Dezert spreman za 60 sekundi, i to bez preteranog nereda i komplikovane pripreme? Da, postoji! I super je čokoladan i ukusan, a možete da ga obogatite sa doslovce čime god poželite.
Za ove čokoladne tortice koje se služe u šolji potrebno vam je nekoliko sastojaka koje gotovo svako od nas uvek ima u kuhinji, poput brašna, šećera i kakaa.
Za pripremu vam je potrebna mikrotalasna, zato su i ekspresno gotove, no ako je nemate, ne brinite – poslužiće i dobra, stara rerna.
Naš savet je da bazu obogatite bobačistm voćem ili ekstra čokoladom, ali i bez toga, ove slasne tortice dovoljno su ukusne!
Pročitajte i… Ovo poslastičarsko čudo oduševilo je svet, a za njega su vam potrebna samo 3 sastojka!
Uputstvo za pripremu i potrebne sastojke za ove čudesno brze kolače pogledajte na sledećoj stranici…
Pročitajte i… Gotovo za 10 minuta! Za čokoladne, čarobne kolačiće potrebno vam je samo 2 sastojka!
Potrebni sastojci:
- 2 kašike kakaa
- 3 kašike brašna
- 2 kašike šećera
- prsohvat soli
- na vrh kašike praška za peciva
- 3 kašike ulja
- 3 kašike mleka
- malo ekstrakta vanile (po želji)
Priprema:
- Suve sastojke (kakao, brašno, šećer, so, prašak za pecivo) sipajte u posudu, i pomešajte ih kašikom.
- Potom dodajte i ostale „vlažne“ sastojke (ulje, mleko, ekstrakt vanile) i mešajte kašikom dok ne dobijete kompaktnu smesu.
- Smesu ulijte u kalupe za pečenje ili šoljice (one za kafu).
- Stavite ih u mikrotalasnu na oko 60 sekundi.
- Po želji ih ukrasite ih šlagom, karamel prelivom, sitno seckanim lešnicima ili sezonskim voćem.
Saveti plus:
- Tortice bi trebalo da u sredini ostanu tečne (poput suflea).
- Ako nemate mikrotalasnu, poslužiće i obična rerna, ali je proces pripreme malo duži. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, i to od 3 do 5 minuta.
Pročitajte i… Čokoladna EKSPLOZIJA! Napravite čarobni sladoled od dva sastojka koji ne goji!