Čokoladne tortice gotove za JEDAN MINUT, a nisu vam potrebni ni mikser ni rerna!

by | avgust 23, 2016

Dezert spreman za 60 sekundi, i to bez preteranog nereda i komplikovane pripreme? Da, postoji! I super je čokoladan i ukusan, a možete da ga obogatite sa doslovce čime god poželite.

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Za ove čokoladne tortice koje se služe u šolji potrebno vam je nekoliko sastojaka koje gotovo svako od nas uvek ima u kuhinji, poput brašna, šećera i kakaa.

Za pripremu vam je potrebna mikrotalasna, zato su i ekspresno gotove, no ako je nemate, ne brinite – poslužiće i dobra, stara rerna.

Naš savet je da bazu obogatite bobačistm voćem ili ekstra čokoladom, ali i bez toga, ove slasne tortice dovoljno su ukusne!

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Ovo poslastičarsko čudo oduševilo je svet, a za njega su vam potrebna samo 3 sastojka!

Uputstvo za pripremu i potrebne sastojke za ove čudesno brze kolače pogledajte na sledećoj stranici… 

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Gotovo za 10 minuta! Za čokoladne, čarobne kolačiće potrebno vam je samo 2 sastojka!

Potrebni sastojci: 

  • 2 kašike kakaa
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike šećera
  • prsohvat soli
  • na vrh kašike praška za peciva
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike mleka
  • malo ekstrakta vanile (po želji)

Priprema:

  1. Suve sastojke (kakao, brašno, šećer, so, prašak za pecivo) sipajte u posudu, i pomešajte ih kašikom.
  2. Potom dodajte i ostale „vlažne“ sastojke (ulje, mleko, ekstrakt vanile) i mešajte kašikom dok ne dobijete kompaktnu smesu.
  3. Smesu ulijte u kalupe za pečenje ili šoljice (one za kafu).
  4. Stavite ih u mikrotalasnu na oko 60 sekundi.
  5. Po želji ih ukrasite ih šlagom, karamel prelivom, sitno seckanim lešnicima ili sezonskim voćem.

Saveti plus:

  • Tortice bi trebalo da u sredini ostanu tečne (poput suflea).
  • Ako nemate mikrotalasnu, poslužiće i obična rerna, ali je proces pripreme malo duži. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, i to od 3 do 5 minuta.

Pročitajte i… Čokoladna EKSPLOZIJA! Napravite čarobni sladoled od dva sastojka koji ne goji!

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: